16 Aralık 2011
Yargı mensuplarına 'militan' demek siyasî edeple bağdaşmaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargıçlara yönelik 'militan' suçlamasını doğru bulmadı. Böyle bir ithamın siyasî edeple bağdaşmayacağını belirten Bahçeli, "Türkiye'de herkes militan olabilir ama yargı mensubunun olmaması lazım. Yargı mensubu da militan olursa militanları kim nasıl ayıklayacaktır?" diye konuştu.
MHP lideri Devlet Bahçeli, geleneksel yıl sonu kahvaltısında Ankara'daki medya yöneticileriyle bir araya geldi. Gündemdeki soruları cevaplayan Bahçeli, konuşmasının girişinde dün işbaşı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'a tekrar 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. "Mesaisine başlamış olması bizi oldukça memnun etmiştir." dedi. Bahçeli bir soru üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargı mensupları için kullandığı "militan" ifadesini ve CHP'li Emine Ülker Tarhan'ın "Bize militan olacak adam lazım." şeklindeki ses kaydını eleştirdi. "Türkiye'de herkes militan olabilir ama yargı mensubunun olmaması lazım. Yargı mensubu da militan olursa militanları kim nasıl ayıklayacaktır?" sorusunu yönelten Bahçeli, yargıda bulunan insanların çoğunu tanımadığını hatırlattı ve ekledi: "Tanımadıklarımı militan olarak nitelemek siyasi edeple bağdaşmaz."
MHP lideri Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialarını ise ciddi bulmadı. "Doğruluk derecesi tam bilinmemekle birlikte, bazen başbakanlar, bazen bakanlar, siyasiler üzerinde bir suikastın gündeme taşındığını biliyoruz." dedi ve ekledi: "Geçmişte Türk İntikam Tugayı vardır, zannediyorum kelimelerle, harflerle genişletilmiş. Ciddiye alınacak bir tarafı yok. Onların ifadesiyle Türk-Kürt kavgası çıkarmak için, terörist faaliyetler içinden çıkmış bir örgütle benzeştirilerek böyle bir teşebbüste bulunulması, milliyetçi camiayı üzer." Bahçeli, genel seçimler öncesi 9 parti yöneticisinin istifasına sebep olan 'kaset skandalı'na ilişkin soru üzerine de sahip oldukları bütün bilgileri savcılığa verdiklerini aktardı. Fakat 12 Haziran'dan bugüne kadar geçen süreç içinde savcıların faaliyetlerinde bir ilerleme olmadığını savundu. "Bizim arzumuz, kendilerine verdiğimiz bilgiler doğrultusunda bir an evvel bunun sonuçlandırılması ve kamuoyuyla paylaşılmasıdır. İftiranın sonu gelmez." diye konuştu. Dersim olaylarına ilişkin Genelkurmay dahil olmak üzere bütün resmî arşivlerin açılmasını isteyen MHP Genel Başkanı, yeni anayasanın ise aceleye getirilmemesini istedi. 'Anayasayı şu güne bitirmek lazım.' diye 'yaralı bereli' bir işin yapılmaması gerektiğini belirterek, "MHP her türlü katkıyı sağlarken, kendinden, özünden vazgeçen bir anlayışa sahip değildir. Kırmızı çizgileri devam ettireceğiz." şeklinde konuştu. Partisinin İstanbul milletvekili Engin Alan'ın Balyoz davasından tutuklu olmasına ilişkin olarak da "Bu, Türkiye'de siyasî ve demokrasi ayıbı olarak dikkat çekmektedir. Yargı hızlanarak olayları sonuca götürmelidir." çağrısında bulundu.
Devlet Bahçeli, şikede indirim getiren yasaya ilişkin de "Şikeyi kim yapmışsa ondan sormak yerine 100 yıllık çınarlardan hesap sormak futbolu geriye götürmek olur." ifadelerini kullandı. 'Şike yasasına' bazı AK Partili vekillerin karşı çıkmasını da şöyle değerlendirdi: "AKP'de bir çatlamanın fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz. Ortadoğu'nun bu karmaşık ortamıyla, hele Suriye ile yakın bir savaş tehdidinin tartışıldığı bir dönemde, siyasî iktidar üzerinde bir kaos yaratılarak istikrarsızlık, ülkemize bir fayda getirmez. Gerçekçi olmak lazım. Bugünkü Meclis yapısı, AKP parçalanmış olsa dahi, sağlıklı bir iktidarı ortaya çıkarmaya uygun değildir."
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin de 5 yıl olduğunu savundu. "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığınızı koyar mısınız?" sorusuna da esprili bir dille "Bizim ayağımızı yerden kesmeyin." cevabını verdi. Klasik araba merakı için de "1 Buick 2 Volvo 740'ı aracım var. Klasik biriyim. Kravatımı hiç çıkarmadım. Kravatı çıkardığım zaman de Buick'le Ankara sokaklarında gezdiğim kadar dikkat çekecektir." şeklinde konuştu.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder